Art Garaj Service
Adresa: Sos. Alba Iulia, nr. 110, Sibiu 550018
Telefon: 0739.884.257
E-mail: ArtGarajService@yahoo.com

Sisteme de clima

Pentru buna functionare a aerului conditionat al masinii, acest sistem trebuie verificat si intretinut periodic. Nu omiteti sa efectuati aceste verificari, caci riscati sa ramaneti in mijlocul sezonului cald fara aer conditionat si va pecetluiti zilele cu multe neplaceri.

Scurgerile de refrigerant sau defecte va pot strica zilele, caci sistemul de clima nu mai functioneaza corect. Aceste defectiuni sunt usor de detectat si de reparat.

Daca va verificati instalatia A/C anual nu riscati ca aceasta sa sufere defectiuni majore, care nu va aduc altceva decat costuri marite cu reparatiile.

Anual se pierde, in mod natural, 10-15% din cantitatea de refrigerant. Daca nu va preocupati de acest aspect, riscati sa va creasca si consumul de combustibil.

Refrigerantul mai putin ingreuneaza functionarea compresoarelor si poate duce la defectarea lor. Pentru repararea lor veti fi nevoiti sa scoateti alti bani din buzunar, tocmai de aceea este de preferat sa dati importanta verificarii sistemului de aer conditionat, chiar daca la noi in tara este un concept mai putin intalnit si cunoscut.

Pentru inceput trebuie testata bateria, deoarece daca aceasta nu functioneaza in parametrii optimi, unele component ale A / C nu functioneaza bine.

Presiunea si temperatura sunt alti parametrii care trebuie sa fie la niveluri optime. Abia dupa ce acesti parametrii sunt verificati se trece la stabilirea cantitatii si a calitatii refrigerantului din sistem. Lipsa refrigerantului denota faptul ca sistemul nu este inchis etans si se urmareste repararea acestui aspect.

Se verifica fiecare component in parte: curelele de transmisie, furtunele si tevile, evaporatorul, filtru de polen, tubul de drenaj, condensatorul, sistemul electric.

Ulterior se trece la verificarea caloriferului si a clapetelor, a uleiului din compresor si daca este necesar se schimba filtrul dehidrator si se spala instalatia.

O alta componenta extrem de importanta in economia mentinerii timp indelungat a sistemului de A/C si a functionarii optime a acestuia o reprezinta vacuumarea instalatiei pentru ca umezeala si aerul sa se elimine, pentru a nu deteriora sistemul.

Incarcarea sistemului de A/C. Tot la noi se efectueaza si incarcarea instalatiei cu refrigerant si ulei, in functie de vascozitatea recomandata de producator.

Trimite mai departe: