Cand schimbam uleiul la masina?

0 Comments

Cand trebuie schimbat uleiul la masina?

Uleiul de motor este una dintre componentele masinii care asigura o viata lunga si fara probleme masinii. Daca te gandesti ca economisirea banilor de la un schimb de ulei si filtre este un lucru bun, tinem sa te contrazicem deoarece este o alegere proasta si foarte costisitoare a proprietarului masinii !

Specialistii recomanda schimbarea uleiului o data pe an sau la atingerea a 10-15.000 km, aici depinde de varsta masinii dar si a uleiului utilizat. Aceasta operatiune este una dintre cele mai simple operatiuni din procesul de intretinere al unei masini.

Pe langa functia de lubrifiere a componentelor motorului, uleiul mai are si rolul de racire a acestor componente da si protejeaza impotriva coroziunii.

Importanta alegeri uleiului face ca vizita la service sa fie o amintire, acest lubrifiant se afla trecut in cartea masinii si este catalogat dupa mai multe standarde, standardul SAE delimiteaza dupa vascozitate diferite tipuri de ulei.

Simptome care te avertizeaza ca trebuie schimbat uleiul de motor: zgomote puternice, metalice in motor, lubrifierea nu mai are loc cum trebuie, martorul de pe bord este un semn ca s-a ajuns la limita de un an sau s-au parcurs cei 10-15.000 km.

Cea mai simpla modalitate de a verifica uleiul de motor este sa te aventurezi sub capota, sa verifici nivelul uleiului din motor cand masina este pe loc drept, toate motoarele tind sa consume ulei iar uleiul uzat este consumat si mai repede, daca cantitatea uleiului din motor este sub indicatorul jojei, este indicat a se completa, daca se intampla ca nivelul uleiului sa scada foarte des, o vizita pentru schimbarea uleiului la serviceul auto este indicata!

Trimite mai departe:
Etichete: , ,

Art Garaj Service
Adresa: Sos. Alba Iulia, nr. 110, Sibiu 550018
Telefon: 0739.884.257
E-mail: ArtGarajService@yahoo.com